Housely

0771.444.777

constructie casa in Techirghiol

Greseli grave pe care constructorul le-a facut la o casa din Constanta

La Housely tinem legatura cu clientii nostri si avem grija ca fiecare proiect de casa sa fie dus la bun sfarsit cu simt de raspundere. Din pacate, de multe ori beneficiarul (proprietarul casei) nu cunoaste domeniul constructii si poate fi pacalit din rea vointa sau se poate alege cu pagube din cauza constructorului care are oameni nepregatiti. Spre exemplu, la o casa din Constanta am intalnit situatia in care parterul a fost zidit cu bca pe 24cm, in loc de 30. Dirigintele de santier a constatat problema cand deja peretii exteriori ai parterului erau ridicati complet. Rezultatul: Stalpii au ramas in afara bca-ului cu 6cm. Constructorul a recunoscut greseala si a propus ca stalpii sa fie cofrati separat de bca iar apoi polistirenul sa fie decupat pentru a veni la nivel. Proprietarul impreuna cu dirigintele de santier nu au fost de acord si au preferat sa „darame” zidaria bucata cu bucata pentru ca bca-ul sa fie asezat corect, pe 30 cm. Astfel de lucruri sunt grave in constructii si inseamna numeroase probleme pe viitor. In primul rand o izolare mai slaba a casei, risipa de polistiren pentru decupaj, stalpii ar fi ramas izolati cu mai putin polistiren etc.

Pastrati legatura cu dirigintele de santier


Sfatul nostru este ca de la inceput sa pastrati legatura cu dirigintele de santier si acesta sa primeasca poze pe Whats’app sau sa vina fizic pe santier ori de cate ori este nevoie. Constructorul din cazul de mai sus a pierdut 1 zi pentru a desface fiecare bca bucata cu bucata si 2 zile pentru a le pune corect. 3 zile – 5 oameni platiti pentru a reface un lucru care trebuia facut corect de la inceput. Iar proprietarul a pierdut sacii de adeziv folositi la zidarie.


La un alt client din Bucuresti, s-a intamplat un eveniment si mai nefericit. La turnarea stalpilor si a centurii, o parte din cofrag s-a desfacut si tot betonul a luat-o la vale. Acest lucru a insemnat o paguba semnificativa, avand in vedere ca cifa a trebuit sa plece, betonul a fost pus pe pamant si turnat in alta parte cu galeata.


Aveti mare grija cu cine colaborati pentru constructia unei case


Noi vedem des tot felul de cazuri si recomandam de fiecare data sa va bazati pe recenzii si sa apelati la echipe / firme care au experienta in constructii. Fiind un domeniu in care preturile au tot crescut la materiale, orice risipa inseamna bani pe care ii pierdeti. Daca diferenta dintre o echipa buna si niste amatori este de doar 1000 sau 2000 euro, ganditi-va ca s-ar putea sa pierdeti mult mai mult daca:

  1. Echipa fara experienta va strica toata cheresteaua sau o buna parte din ea pana sa ajunga la acoperis
  2. Comanda eronat beton sau alte materiale: sarma, cuie etc
  3. Apar accidente cum ar fi exemplul din Bucuresti.
  4. La final rezultatul nu este cum trebuie, fiind diferente fata de proiect.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Call Now Button