Ovidiu este localitatea spre care se orienteaza tot mai multi constanteni care au buget pentru o casa dar doresc sa achizitioneze un teren la un pret mai mic, spre deosebire de Palazu Mare. Dupa cum stiti, in Palazu Mare (fiind o idee mai aproape de oras) preturile au depasit asteptarilor tuturor din domeniu si au ajuns pentru multi inaccesibile.

Incepem cu cateva avantaje si dezavantaje in cazul in care Ovidiu nu iti este foarte cunoscut si ai nevoie de cateva pareri.

Avantaje daca locuiesti in Ovidiu, din punctul nostru de vedere

  1. Esti aproape de Constanta.
  2. Ai la indemana Carrefour.
  3. Ai aproape autostrada spre Bucuresti, Constanta (zona Agigea), acces rapid spre Kogalniceanu sau Tulcea
  4. O localitate mare, cu putin peste 10.000 locuitori.
  5. Spatii verzi, parcuri, sali de fitness etc.

Dezavantaje

Pe timp de vara la orele de plecare spre munca (dimineata) si seara 16.30 – 18.00 traficul este infernal. Se blocheaza traficul de obicei in jurul giratoriului de la Tomis Plus. Este si normal, avand in vedere ca multi ies din Palazu Mare, altii din Tomis Plus, plus cei din Ovidiu. Daca mai adaugam pe lista si participantii la trafic care sunt din alte localitati sau turistii in tranzit, rezultatul este de cosmar. Iar cand apare un accident, trebuie sa stii ca vei ajunge acasa mai tarziu. Dar aceste dezavantaje sunt prezente si daca vrei sa construiesti casa in Palazu Mare, Tomis Plus, Cumpana, Techirghiol, Eforie etc. Pentru ca, din pacate, drumurile noastre nu au fost gandite pentru un trafic atat de mare si un numar de zeci de mii de masini care se afla in miscare.

firma proiectare case in Ovidiu

Atentie la proiect – o casa gandita bine va salveaza de multe batai de cap

Recomandarea noastra este sa aveti mare grija la proiectul pe care doriti sa il executati.

+ Materialele folosite au un rol important pentru a economisi cu incalzirea
+ O casa are nevoie de o fundatie sanatoasa si un proiect respectat
+ O casa mare te va costa mult, ai bugetul necesar?
+ O firma de proiectare case trebuie sa te ajute cu toate avizele / autorizatiile dar si cu sfaturi utile

Documentati-va cu atentie inainte de a demara proiectul unei case. Stim ca doriti sa va indepliniti visul, dar fiti foarte atenti la costurile totale. Suna a cliseu, dar de cele mai multe ori estimarile initiale sunt gresite cu cel putin 20%. Apar multe alte costuri la care nici nu v-ati gandit.

Concluzii legate de constructia unei case in Ovidiu

Opinia noastra este ca Ovidiu reprezinta o alegere buna pentru cei care doresc o casa. Ovidiu a fost mereu o zona de interes pentru navigatori, doctori, profesori etc. Putem spune ca aici s-au strans oameni educati si cu care poti sa traiesti in liniste.