Harsova face parte din orasele in care echipa Housely are acoperire. Un oras cu peste 9.000 locuitori conform ultimului recensamant (sursa Wikipedia) cu o istorie bogata si o suprafata considerabila. La fel ca in alte orase mici din Judetul Constanta, procesul de obtinere al autorizatiilor / avizelor de constructie nu este unul greoi, echipa noastra avand experienta pozitiva cu acest oras.

Cand este ideal sa incep constructia unei case

Decizia de a construi o casa nu este deloc usoara. Mai ales acum, cand mass-media promoveaza panica si reuseste sa sperie o buna parte din publicul care isi dorea o casa.

De ce credem noi ca a construi o casa inca este o alegere mai buna spre deosebire de achizitia unui apartament pe 30 ani.

  1. In cazul in care construiesti in regie proprie (sau chiar si cu o firma de constructii), poti sa demarezi constructia pe etape. Important este sa finalizezi casa „la rosu” si sa obtii receptia finala. Acest lucru inseamna 2 ani + 1 prelungire, fara sa fii nevoit sa obtii iar autorizatiile / avizele. Partea buna este ca daca alegi o casa pe bugetul tau, poti intr-un an sa faci fundatia, apoi zidaria + acoperisul, iar la final sa cumperi geamuri / usa pentru a fi totul in regula. Cand ai obtinut receptia, poti sa faci o pauza 1 an sau 2 ca sa iti revii financiar, sa poti sa-ti faci iar concediile sau sa te rasfeti. Majoritatea trebuie sa renunte la concedii pentru a finaliza casa la rosu. De cele mai multe ori, clientii care reusesc sa se mute in 3-5 ani de la inceperea constructiei, raman si cu un credit de nevoi personale pe 5 ani. Pentru ca la final este nevoie de mobilier, parchet etc. Insa, partea buna este ca vei avea un credit pe 5 ani, cu dobanda fixa. In timp ce multi dintre colegii tai se vor plange probabil de cresterea robor-ului sau de vecinii galagiosi. Tu vei putea face un gratar in curtea ta plus multe alte avantaje de a locui intr-o casa.
  2. Majoritatea apartamentelor disponibile la vanzare sunt vechi de cel putin 30 ani. Cand vei termina de platit ratele la banca, apartamentul o sa aiba deja o varsta de 60-70-80 ani. Probabil ca nu stiti, insa si betonul are o perioada de „valabilitate”. Si stim ca blocurile vechi au fost realizate bine, cu beton de calitate si fier nelimitat de cele mai multe ori. Dar, chiar si in aceste conditii, betonul are o perioada de VALABILITATE. In functie de reteta, durata medie este undeva intre 75-100 ani. Deci, ce vei lasa defapt copiilor tai ?
  3. O casa veche de 60-80 ani poate fi renovata / reparata fara autorizatia vecinilor. Ce vor face copiii/nepotii tai cand blocurile foarte vechi vor fi supuse la reparatii totale. Cum se vor organiza lucrurile daca vecinii nu au bani pentru asa ceva? Sau mai bine zis, cine plateste o astfel de interventie capitala a unui bloc?

Recomandarea noastra este sa luati in calcul un proiect de casa pe care sa vi-l permiteti, astfel incat sa nu va impovarati prea mult cu datorii si stres ca nu puteti finaliza casa. Consultantii Housely va stau la dispozitie pentru proiect de casa in Harsova sau alte comune / sate din apropiere.