Housely

0771.444.777

proiectare casa Bucuresti

Intrebare de la un client din Bucuresti: sa folosesc bca sau caramida ?

De curand am primit o intrebare de la un client din Bucuresti care doreste sa ne ocupam de proiecarea casei si sa obtina toate avizele cu Housely. Aceasta intrebare o primim des si de la clientii din Constanta, Harsova, Slobozia sau alte localitati unde avem acoperire. Sigur ca parerile sunt impartite, insa noi vom incerca sa raspundem mai putin din punct de vedere tehnic, astfel incat toata lumea sa poata intelege cum alegi cea mai buna varianta.
In primul rand trebuie sa luam in calcul clientii care au un buget mare si isi doresc un lucru de calitate. Caramida este mai buna din punct de vedere al izolarii, spre deosebire de BCA unde ar trebui sa faceti o izolatie exterioara mai buna. Daca locuiti la munte unde iernile de obicei tin mult si sunt mult mai geroase, atunci caramida s-ar putea sa fie raspunsul corect. Insa, de exemplu in Bucuresti si Constanta, in ultimii ani incalzirea globala si-a spus cuvantul, astfel ca iarna este din ce in ce mai calduroasa. Vedem rar viscol si ger, deci trebuie luat in calcul si acest aspect.


Ai un buget mare? Poti sa construiesti cu caramida!

De ce spunem buget mare? Pentru ca evident caramida este mai scumpa fata de BCA, firmele de constructii sau echipele de meseriasi percep o manopera mai mare pentru zidaria cu caramida. Daca bugetul nu reprezinta pentru tine o problema, sfatul nostru este sa construiesti cu caramida. Atentie totusi si la producator. Pe piata exista si caramida mai slaba din punct de vedere al rezistentei la cutremure. Informeaza-te si alege un producator de calitate.Cand recomandam sa construiesti cu BCA

In primul rand recomandam atunci cand clientul nu are un buget mare. Vedem des cazuri in care proprietarii aleg un proiect de casa mult prea mare si pe care nu il pot duce la bun sfarsit. Pe langa cei 2 ani in care trebuie sa finalizezi casa (din punct de vedere al autorizatiilor), mai ai dreptul sa prelungesti inca 1 an. Daca dupa 3 ani nu ai terminat de construit, lucrurile se complica si trebuie sa platesti iar toate taxele plus alte cereri, in functie de primarie. Concluzia, BCA este o solutie moderna, rezista bine la cutremure, nu poate fi distrus de rozatoare sau insecte, rezista bine la mucegai si este usor de manevrat / zidit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Call Now Button