

Cand vine vorba de sfaturi despre proiectare case si compartimentari, echipa Housely este mereu dispusa sa va ajute si sa va aduca un plus de informatie ce speram ca o sa va ajute in vederea luarii celor mai bune decizii!. Mai jos am facut o selectie cu 8 sfaturi in stabilirea compartimentarii.
1.O casa mica si frumoasa
Peste 50% dintre clienţii noştri care îşi construiesc case mari, regretă încă din timpul execuţiei. Costul execuţiei e mai mare dar şi costul lunar al întreţinerii ulterioare. O casă frumoasă şi practică nu trebuie neapărat să fie imensă

2. Poziţionarea casei spre Soare

Recomandarea noastră este construirea locuinţei spre direcţia Sud-Vest pentru mai multă lumină şi căldură pe timpul iernii, dar mai răcoare pe timpul verii. Unde nu intră Soarele pe geam, intră doctorul pe uşă !
3.Înălţimea camerelor

2,55 metri ar trebui să fie înălţimea minimă, dar nu mai mult de 3 metri. Căldura se ridică. Cu cât e mai mare înălţimea, cu atât va creşte costul încălzirii şi evident, costul execuţiei.
4. Izolare fonică, termică

Pentru asigurarea izolării termice şi a liniştii în casă trebuie dimensionaţi corespunzător pereţii la interior- minim 20 cm, dar şi la exterior – minim 25 cm plus izolaţie minim 10 cm.
5. Recuperare căldură şi aer nepoluat

În afară de panourile electrice, există şi sisteme moderne de recuperare a căldurii dar care în acelaşi timp filtrează aerul. Într-adevăr, investiţia iniţială e mai mare, însă se amortizează în timp, mai ales ţinând cont de scumpirile continue ale utilităţilor. Nivelul de poluare în oraşe a crescut alarmant, iar un aer curat măcar în interiorul casei înseamnă mai puţine boli !
6.Poziţionarea camerelor

Zona activă a casei – zona de zi (bucătăria, livingul, locul de luat masa, biroul) trebuie sa fie separată de zona de noapte (dormitoarele). Uşa de intrare în baie e recomandat să aibă un mic geam în partea superioară şi nu ar trebui să fie direct din bucătărie sau din living, ci dintr-un hol sau un separeu. Pentru potrivirea eficientă a instalaţiilor e recomandată ca amplasare baie peste peste baie sau baie peste bucătărie
7.Ferestrele

Avantajele ferestrelor mari sunt aspectul deosebit şi luminozitate. Dezavantajul: ineficienţă energetică. Atenţie trebuie acordată şi parapetului ferestrelor la băi sau la bucătărie unde va fi amplasat blatul de lucru.
8. Garajul

Nu este recomandat garajul în subsol deoarece sporeşte costurile construcţiei şi nu va fi folosit cu funcţiunea de garaj, ci doar ca spaţiu de depozitare. Preferabil în acest sens un pod minimal decât un subsol.
Daca informatiile de mai sus ti s-au parut interesante, nu uita sa ne urmaresti si pe pagina de Facebook, loc unde publicam diferite informatii din domeniul in care activam.